Üdv, Vendég
Felhasználóinév: Jelszó: Emlékezz rám
  • Oldal:
  • 1
  • 2

TÉMA: Húsételek

Húsételek 10 éve 10 hónapja #561

  • madarasz
  • ( Admin )
  • madarasz profilkép
  • TÁVOL
  • Administrator
  • Hozzászólások: 739
  • Köszönetek száma: 3
  • Karma: 5
Húsételek
admin
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Húsételek 10 éve 10 hónapja #583

  • gawi1
  • ( Admin )
  • gawi1 profilkép
  • TÁVOL
  • Administrator
  • Hozzászólások: 23
  • Köszönetek száma: 1
  • Karma: 4
Tepsifürjes:

Hozzávalói: 8 fiatal fürj, 20 dkg kolozsvári szalonna, csontlé, majoránna, bors, só

Elkészítés: tisztítás, sóval bedörzsölés, borssal, majoránnával fűszerezés után a mellrésznél egy-egy vékony szelet szalonnával jól körültekerem, fogvájóval rögzítem. Tepsibe téve, kevés olajat és csontlét (zöldséglét, húslét) aláöntve, forró sütőben, többször locsolgatva szép pirosra sütöm a madárkákat.

Köret: angolos kelbimbó, gombás kukorica vagy más, kipróbált párolt zöldségköret, vagy gombás rizs.

Díszítés: keményre főzött fürjtojások, kis koktélparadicsomok vagy más, egyéni ötlet szerint
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Húsételek 10 éve 10 hónapja #582

  • gawi1
  • ( Admin )
  • gawi1 profilkép
  • TÁVOL
  • Administrator
  • Hozzászólások: 23
  • Köszönetek száma: 1
  • Karma: 4
Gyöngyfürjes:

Hozzávalói: 4 db fürj, 25 dkg gyöngyhagyma (konzerv is lehet), 10 dkg füstölt szalonna, csontlé vagy húslé, 25 dkg vegyes leveszöldség. 1 nagy fej vöröshagyma, petrezselyemzöld, só, bors

Elkészítés: a karikára vágott hagymát zsíron megpárolom, a felaprított vágott vegyes zöldséget hozzáadom, ráhelyezem a fürjeket és fedő alatt együtt megpárolom.Serpenyőben a gyöngyhagymát vajon átpirítom, sózom, borsozom és petrezselyem zöldjével meghintem. A fürjeket félbevágom, tálra helyezem, mellérakom a párolt gyöngyhagymát és a köretet.

Köret: bő zsírban kisütött burgonya (a csúcs a kiflikrumpliból készített roseibni!) vagy rizi-bizi.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Húsételek 10 éve 10 hónapja #581

  • gawi1
  • ( Admin )
  • gawi1 profilkép
  • TÁVOL
  • Administrator
  • Hozzászólások: 23
  • Köszönetek száma: 1
  • Karma: 4
Zöld fürjes:

Hozzávalói: 8 db fürj, ˝ csomó zöldhagyma, ˝ csokor petrezselyem, ˝ csomó kapor, tárkonylevél,vörösbor

Elkészítés: a megtisztított, befűszerezett fürjecskéket felforrósított olajban átsütöm. Meghintem az apróra vágott zöld fűszerekkel, lelocsolom a vörösborral és fedő alatt, lasú tűzön puhára párolom.

Köret: héjában megfőzött, majd serpenyőben megpirított burgonya.

Díszítés: fejes saláta, paradicsom szeletek
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Tepsis sült fürj, karikás krumplival 10 éve 10 hónapja #565

  • Marcsi1
  • ( Admin )
  • Marcsi1 profilkép
  • TÁVOL
  • Administrator
  • Hozzászólások: 197
  • Köszönetek száma: 2
  • Karma: 9
Ez az étel kifejezetten azokra a napokra ideális, mikor gyorsan szeretnénk valami finomat főzni, lehetőleg kevés munkával.

Szükségünk van egy akkora tepsire, hogy az ebédelni/vacsorázni szándékozók számának megfelelő méretű.

Ha ez meg van, akkor vegyünk annyi fürjet elő (ilyenkor jó, ha van a fagyasztóban, vagy a hűtőben, nem kell levágni, feldolgozni) ahányan enni fogunk belőle és a madarakat tegyük szép sorjában a tepsi közepébe, ha több, akkor két sorban. A fürjek lehetnek egészben, vagy félbe vágva is, sózzuk be, ízlés szerint vöröshagymát, vagy fokhagymát is használhatunk.

Utána hámozzunk burgonyát, vágjuk karikára és rakjuk a tepsi üresen maradt részére, 3-4 sor vastagságban, közé némi hagymát. Természetesen a krumplit is sózzuk be egy kicsit. Ízlés szerint akár sültekhez készült főszersót is használhatunk, megbolondíthatjuk néhány fűszerrel is akár (pl. rozmaring, kakukkfű, bazsalikom, stb.) a művünket.

Az egész alá öntsünk egy kis vizet, takarjuk le alufóliával és a mennyiségtől függően 0,5-1 süssük így, majd vegyük le az alufóliát és süssük pirosra az ételt (a burgonyát is érdemes)

Jó étvágyat!
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: gawi1
  • Oldal:
  • 1
  • 2

Kereső


Login Form