Ez az étel kifejezetten azokra a napokra ideális, mikor gyorsan szeretnénk valami finomat főzni, lehetőleg kevés munkával.
Szükségünk van egy akkora tepsire, hogy az ebédelni/vacsorázni szándékozók számának megfelelő méretű.
Ha ez meg van, akkor vegyünk annyi fürjet elő (ilyenkor jó, ha van a fagyasztóban, vagy a hűtőben, nem kell levágni, feldolgozni) ahányan enni fogunk belőle és a madarakat tegyük szép sorjában a tepsi közepébe, ha több, akkor két sorban. A fürjek lehetnek egészben, vagy félbe vágva is, sózzuk be, ízlés szerint vöröshagymát, vagy fokhagymát is használhatunk.
Utána hámozzunk burgonyát, vágjuk karikára és rakjuk a tepsi üresen maradt részére, 3-4 sor vastagságban, közé némi hagymát. Természetesen a krumplit is sózzuk be egy kicsit. Ízlés szerint akár sültekhez készült főszersót is használhatunk, megbolondíthatjuk néhány fűszerrel is akár (pl. rozmaring, kakukkfű, bazsalikom, stb.) a művünket.
Az egész alá öntsünk egy kis vizet, takarjuk le alufóliával és a mennyiségtől függően 0,5-1 süssük így, majd vegyük le az alufóliát és süssük pirosra az ételt (a burgonyát is érdemes)
Jó étvágyat!